top of page

Pas instructies

Alleen bij de correcte maat en instelling komen alle goede eigenschappen naar voren. Bekijk hiervoor ook de betreffende video's.

Fibbia tuigen

Bij de juiste maat  en afstelling van het Tre Ponti tuig zal de hond van de meest optimale bewegingsvrijheid genieten. De oksels en schouders zullen volledig vrij zitten en de borstsingel op de juiste plek. Het Fibbia instaptuigje hoort redelijk strak te zitten of redelijk strak afgesteld te zijn. Wanneer het tuigje om de hond zit dan dient de buiksingel ongeveer 1-2 cm achter de oksels van de voorpootjes te zitten. Pak hierna de bovenringen vast en beweeg het tuigje van links naar rechts over de rug. Het tuigje is correct afgesteld als deze de eerste centimeters met het vel mee kantelt en dan pas over de vacht schuift.

Het is belangrijk dat de musketonhaak van de lijn aan beide ringen wordt bevestigd, zodat er geen enkele druk komt op de sluiting. Doe je dit niet, dan komen alle krachten op de gesp en kan de gesp breken. 

Gespen kunnen overigens levenslang gratis bij je dealer of bij ons worden aangevraagd, ongeacht de reden waarom deze defect is geraakt. Een plaatselijke schoenmaker zet deze er binnen enkele minuten op (zij hebben ook de juiste industriële naaimachines) voor slechts enkele euro's.

Bekijk de instructie video hoe je het Fibbia tuigje omdoet en hoe deze correct dient te zitten.

Liberta tuigen

Bij de juiste maat  en afstelling van het Tre Ponti tuig zal de hond van de meest optimale bewegingsvrijheid genieten. De oksels en schouders zullen volledig vrij zitten en de borstsingel op de juiste plek. Een Liberta instaptuigje is vrij eenvoudig om te doen, als je weet hoe. Open het tuigje en plaats de voorpootjes van de hond of kat binnen het tuigje. Pak het koordje en haal dit eenmaal over het hoofd. Pak dan nogmaals het koord en herhaal dit. Stel hierna het bolletje strak af. Je hebt de juiste maat als er een op de rug een opening van ongeveer 1 - 2 cm blijft. Je zult zien dat dan de buiksingel ongeveer 1-2 cm achter de oksels zal zitten.. Pak hierna het koordje vast en beweeg het tuigje van links naar rechts over de rug. Het tuigje is correct afgesteld als deze de eerste centimeters met het vel mee kantelt en dan pas over de schuift.

Koordjes kunnen overigens levenslang gratis bij je dealer of bij ons worden aangevraagd, net als de onderdeeltje van het koord. Ziet u dus een beschadiging op het koord, haal direct een nieuwe of vraag deze bij ons aan. Dit ongeacht de reden waarom deze beschadigd is. 

Bekijk de instructie video hoe je het Liberta tuigje omdoet en hoe deze correct dient te zitten. Op deze pagina tref je ook een instructie video aan hoe je het gratis koord kunt verwisselen.

video binnenkort online

video binnenkort online

Grote tuigen

Alle Tre Ponti tuigen voor medium en grotere honden zijn eenvoudig om en af te doen, maar ook hier geldt dat de juiste maat en afstelling belangrijk is voor het draagcomfort van de hond. Een tuig zit correct als de oksels van de voorpoten van de hond 2 - 3 cm vrij blijven, het tuig zo is afgesteld dat wanneer je de noodgreep beetpakt en van links naar rechts haalt, het tuig de 1e paar centimeters met het vel meebeweegt en dan pas over de vacht gaat schuiven. Je zult zien dat de schouders volledig vrij zullen blijven. Als de hond relaxed staat of meeloopt, dan zal er extra ruimte tussen de hals en de voorband te zien zijn. Dit is de extra 'beloning' aan ruimte die de hond krijgt voor het goede gedrag. Strekt de lijn dan sluit deze keurig aan op de voorborst.

Bekijk de instructie video hoe je het Liberta tuigje omdoet en hoe deze correct moet zitten.. 

Double handled Power lijn

Een van onze Tre Ponti topproducten is de vederlichte Powerlijn voor sterke honden. Alle Tre Ponti lijnen voor medium en grote honden zijn overigens voorzien van een uiterst prettige softgrip. Het bijzondere van deze (gepatenteerde) powerlijnen is dat zij voorzien zijn van 2 handvatten. Beiden met softgrip. De 1e is gewoon om te wandelen en de hond de ruimte te geven. De 2e kan echter gebruikt worden om, indien dit voor de veiligheid noodzakelijk is, de hond kort te houden. Zie de korte instructie video hoe dit werkt.

De Powerlijn is dubbeldik (dus 2 lagen nylon) gestikt, voorzien van 2 handgrepen en een sterke musketonhaak. Toch weegt deze oersterke lijn slechts 140 gram!

video binnenkort online

Vernieuwen Liberta koord

Het koord van een Liberta tuigje kan 120 kg trekgewicht hebben. De Liberta tuigjes zijn geschikt voor huisdieren tot 9 kg. Je kunt je dus voorstellen dat deze niet zo maar zal breken. Controleer toch regelmatig het koord van het Liberta tuigje op beschadigingen door tandjes, scherpe randen, etc. Beschadigingen kunnen het koord zwakker maken. Zie je een beschadiging, haal dan gratis bij jouw dealer een nieuw koord op. Deze service wordt verleend door de Benelux distributeur eye4pets, omdat zij vinden dat veiligheid voor alles gaat.

Heb je een nieuw koord opgehaald (of toegezonden gekregen) dan kun je dit koord eenvoudig verwisselen. Om er toch voor te zorgen dat dit correct en veilig gebeurt hebben wij hiervoor een duidelijke instructie video geplaatst.  

bottom of page