top of page

Faq's

Zo nu en dan krijgen wij terugkerende vragen. Hieronder geven wij overzichtelijk antwoord op degene die het meest aan ons gesteld zijn.

Mijn vorige merk tuigje gaf kleur af op de vacht van mijn hond. Kan dit ook gebeuren met een tuigje van Tre Ponti?

Nee, al onze tuigen zijn volledig gemaakt van kleurecht en hypoallergeen materiaal. Was het tuig wel regelmatig, zodat het geen vuil afgeeft aan de vacht.

Wij hebben net een nieuwe pup van 9 weken. Kan ik dan een Tre Ponti tuig op de groei kopen?

Nee, we zijn hier eerlijk in. Juist bij pups is is een goede maat en pasvorm erg belangrijk. Doorgaans mag je er vanuit gaan dat je hierna nog wel 2 keer een nieuw Tre Ponti tuig zult moeten aanschaffen, totdat jouw hond is uitgegroeid. Indicatie voor een nieuw tuigje; zodra het buikbandje te dicht bij de oksels van de voorpootjes komt. Wel raden wij aan om een verstelbare Fibbia aan te schaffen, zodat de pup er niet binnen 2 weken uitgegroeid zal zijn.

Hebben jullie ook tuigen met een ring aan de voorzijde? Mijn hond trekt zo...
Nee, wij vinden de gezondheid en het behoud van gezonde gewrichten van de hond belangrijker. Om trekken af te leren hebben wij Forza en Liberta tuigen of verwijzen wij graag naar een goede hondenschool.

Onze hond heeft een gevoelige huid. Zijn jullie basic tuigjes dan wel geschikt?

Ja, de materiaalkeuze is nauwelijks van belang, zolang deze maar geen oneffenheden heeft. Het gaat vooral om de pasvorm en de juiste afstelling van het tuig en niet zo zeer om het materiaal. Wij hebben zelf naakthondjes die probleemloos gebruik maken van onze basic tuigen.

Wij wonen vlakbij het strand en onze hond gaat regelmatig de zee in. Kunnen Tre Ponti tuigen wel tegen zout water?

Ja hoor. Gebruik dan vooral onze basic tuigen (kunststof). Spoel zo nu en dan wel even het tuig thuis af met kraanwater voor nog langer behoud van het tuig.

Ik heb een Teckel en ik zie ontzettend veel Teckels in Tre Ponti tuigjes. Waarom is dit en welk tuigje is dan geschikt?
Speciaal voor Teckels hebben wij ooit de verstelbare Fibbia ontwikkeld. Een tuigje zonder enige negatieve drukpunten, waarbij de rug van de Teckel volledig wordt ontzien. Zelfs bij extreem trekgedrag komt er geen druk op de rug. Verstelbaar, juist omdat bij een Teckel de voorborst en de borstomvang per hond zo verschillend is en deze dus exact aangepast kan worden op elke hond. 

Ik heb een Labradoodle. Dit ras heeft, net als de Spaanse Waterhond, een bijzondere vacht. Welk tuigje is dan het meest geschikt?
Bij deze rassen kunnen de haren van de hond zich om de bevestigingsring van de lijn krullen, wanneer deze de vacht raakt. Bij onze modellen Primo Plus en Flash is deze ring nog steeds 'meelopend', maar volledig afgedekt van de vacht. Deze tuigen zijn dus uitermate geschikt voor deze honden.

Hoe onderhoud ik een Tre Ponti tuig, zodat deze lang mee kan gaan?
Inderdaad, wanneer je heel lang plezier van je Tre Ponti tuig wilt hebben, is het ook belangrijk om deze te onderhouden. Bij de basismateriaal tuigen is zo nu en dan het tuig met een natte doek reinigen voldoende om het tuig netjes te houden. Bij de Mesh tuigen (en bij de basic tuigen, als deze extreem vuil zijn) adviseren wij om deze op lage temperaturen in de wasmachine te reinigen. Doe er dan wel een waszakje omheen, zodat de metalen onderdeeltjes de machine niet beschadigen. 

Mijn hond ontsnapt steeds uit elk tuig. Kan dat ook bij een Tre Ponti tuig gebeuren?

Ondanks dat wij hierover vaak goede berichten van onze gebruikers ontvangen kunnen wij dit niet 100% garanderen. Bij voorwaartse en zijdelingse druk zal dit bij onze tuigen echt niet gebeuren, mits deze correct zijn aangemeten en afgesteld. Ontsnappen uit het tuig is alleen mogelijk als de hond achter je stilstaat en druk op de lijn geeft (honden zijn nu eenmaal slim) of je zelf de hond achter je aan meetrekt. Wees waaks op dit soort momenten en laat de lijn vieren. Grote kans dat dit dan niet meer zal gebeuren.

Maar, hoe zit dit dan bij het Liberta model, die zelfs voor katten wordt geadviseerd? 

Alhoewel wij hier de ontsnappingskans bij dit model voor 99% (wederom bij de juiste maat en afstelling) kunnen garanderen, is dit nog geen 100%. Het bijzondere bij dit tuigje is dat deze meebeweegt als het dier zich groot of klein maakt. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om zich van het tuigje te ontdoen.

Ik vraag me af of ik wel een tuig moet kopen. De hondenschool zegt van niet...

Loopt jouw hond gewoon keurig naast je mee, trekt deze niet aan de lijn en valt deze nooit uit, dan is een halsband prima natuurlijk. Natuurlijk vinden wij zelf dan nog steeds een goed model mooier staan, maar dat klinkt vast logisch...

Kan ik met een Tre Ponti tuig ook verantwoord met mijn hond fietsen?
Jazeker, vooral de tuigen met een 'meelopende' ring zijn uitermate geschikt om mee te fietsen. Deze kunnen ook gebruikt worden in combinatie met bijvoorbeeld een Springer.

Heb jij ook een vraag, stel deze gerust aan onze dealers. Blijven zij het antwoord schuldig, bel ons dan gerust!

bottom of page