top of page

TUIGEN VOOR MEDIUM/GROTE HONDEN

Primo, Primo Plus, Forza, Vento, Volta en Flash modellen

Voor medium en grotere honden biedt Tre Ponti 6 verschillende modellen.
Al deze modellen zijn 
in diverse kleuren en dessins leverbaar. 

klik op de foto's om alle betreffende modellen te bekijken!

PRIMO                                               PRIMO PLUS

De Primo serie van Tre Ponti is ontwikkeld als 'allround' tuig. Het tuig kan prima op maat worden ingesteld, is voorzien van een sluiting met extra slot en een noodgreep. 

Primo tuigen zijn geschikt voor vrijwel alle activiteiten. Gewoon wandelen, maar ook geschikt als sport- en fietstuig. Doordat de ring 'mee loopt' met de lijn ontstaat er een optimale controle op de hond, zonder het voor de hond lastige kantelen van het tuig.
 

Tre Ponti tuigen bieden uw hond veel voordelen. Van expliciet belang is dat de maat en de pasvorm correct is. Neem dan ook altijd uw hond mee naar onze dealers. Deze hebben van ons uitgebreide instructies gekregen waar zij op moeten letten en hoe zij deze moeten aanmeten, zodat alle bijzondere eigenschappen correct naar voren komen.

Ontwikkeld voor medium tot zeer grote honden. Deze ergonomisch gevormde tuigen zijn erg robuust. De brede voorband, die de krachten van de hond keurig verdeeld, is gemaakt van zeer soepel 'ripstop' nylon en dus erg duurzaam.

 

De Plus serie is voorzien van een noodgreep met een 'meelopende' ring, waardoor het lastige kantelen van het tuig wordt voorkomen, ongeacht de hoek van de lijn. De diep uitgesneden rugband geeft honden met een ver doorlopende hals (hoge schoft) een uitstekend draagcomfort.

 

De Plus serie is een perfect wandeltuig, maar wordt ook graag gebruikt bij werkhonden en andere activiteiten.

 

Een zeer betrouwbaar, flexibel en stoer tuig!

FORZA                                                 VOLTA

De Forza tuigen zijn ontwikkeld voor echte 'Power honden'. Deze hondvriendelijke correctie tuigen zijn vooral geschikt voor zware en sterke hondenrassen, die veelvuldig trekken of uitvallen. Het bijzonder innovatieve ontwerp geeft de hond een ruime bewegingsvrijheid, zoals bij alle Tre Ponti tuigen. Het tuig duwt nergens op negatieve drukpunten. Bij het strekken van de lijn krijgt de hond een pijnloze en lichte druk op de zijflanken. Dit zal bij elke hond een reactie uitlokken. De hond zal direct even inhouden, of stil blijven staan en naar u omkijken om te zien wat er aan de hand is. Door deze reactie te belonen kan het vervelende trekken van de hond beheersbaar worden en met de juiste aanpak zelfs volledig worden afgeleerd.

Deze bijzonder innovatieve tuigen zijn sterk en reiken u de 'tools' aan om negatief gedrag, het trekken en uitvallen aan de lijn, op een eenvoudige wijze te kunnen doorbreken en/of te beheersen. Bij drastische problemen adviseren wij u sowieso om altijd een goede hondenschool of hondentherapeut in te schakelen.
 

Volta tuigen van Tre Ponti zijn voorzien van een driepunt verbinding. Ontwikkeld voor echte 'Power honden' met een flinke voorborst. Tuigen die wel een stootje kunnen hebben dus. De Volta tuigen zijn werkelijk prachtig van design, robuust en tot in detail afgewerkt. Honden zien er echt prachtig uit in een van deze Volta tuigen!

Het geheel is ergonomisch en zeer doordacht ontworpen. Ook dit ontwerp geeft de hond een ruime bewegingsvrijheid, een uitzonderlijke eigenschap die bij alle Tre Ponti tuigen aanwezig is, en een perfect draagcomfort voor uw hond.

 

De borstband is aan de voorzijde van de hond afgezet met een zachte beschermkern, zodat de krachten van de hond netjes verdeeld worden.

 

De Volta is uitstekend rondom verstelbaar en voorzien van een noodgreep en een sluiting met een slotje.

FLASH                                                 VENTO

De Vento tuigen zijn gemaakt voor de meest optimale bewegingsvrijheid voor de hond. Dit in combinatie met het lichte gewicht maken deze tuigen zeer populair bij mensen die lange wandelingen met de hond maken en bij hondensport, zoals flyball, waarbij elke seconde telt.

 

De Vento is ook een prima alternatief voor honden die veel los lopen, maar bij het oversteken van een weg of fietspad even aangelijnd moeten kunnen worden. Kortom, een zeer fijn en superlicht tuig voor sportieve en energieke honden.

Ontwikkeld voor medium tot zeer grote honden. Deze ergonomisch gevormde tuigen zijn erg robuust. De brede voorband is gemaakt van zeer soepel 'ripstop' nylon en dus erg duurzaam. Het Flash tuig is voorzien van een gefixeerde ring. Gespen en ringen raken nergens de vacht. De zeer diep uitgesneden rugband geeft honden met een ver doorlopende hals (hoge schoft) een uitstekend draagcomfort.

 

Het Flash tuig is zeer geschikt voor werkhonden, maar wordt ook graag gebruikt voor de dagelijkse wandelingen en andere activiteiten. Elk Flash tuig kan worden geleverd met reflecterende Tre Ponti labels. Deze zijn los verkrijgbaar. Een zeer betrouwbaar, flexibel en stoer tuig!

bottom of page