Pas instructies

Alleen bij de correcte maat en instelling komen alle goede eigenschappen naar voren. Bekijk hiervoor ook de betreffende video's.

Fibbia tuigen

Bij de juiste maat  en afstelling van het Tre Ponti tuig zal de hond van de meest optimale bewegingsvrijheid genieten. De oksels en schouders zullen volledig vrij zitten en de borstsingel op de juiste plek. Het Fibbia instaptuigje hoort redelijk strak te zitten of redelijk strak afgesteld te zijn. Wanneer het tuigje om de hond zit dan dient de buiksingel ongeveer 1-2 cm achter de oksels van de voorpootjes te zitten. Pak hierna de bovenringen vast en beweeg het tuigje van links naar rechts over de rug. Het tuigje is correct afgesteld als deze de eerste centimeters met het vel mee kantelt en dan pas over de vacht schuift.

Het is belangrijk dat de musketonhaak van de lijn aan beide ringen wordt bevestigd, zodat er geen enkele druk komt op de sluiting. Doe je dit niet, dan komen alle krachten op de gesp en kan de gesp breken. 

Gespen kunnen overigens levenslang gratis bij je dealer of bij ons worden aangevraagd, ongeacht de reden waarom deze defect is geraakt. Een plaatselijke schoenmaker zet deze er binnen enkele minuten op (zij hebben ook de juiste industriële naaimachines) voor slechts enkele euro's.

Bekijk de instructie video hoe je het Fibbia tuigje omdoet en hoe deze correct dient te zitten.

Vernieuwen Liberta koord

Het koord van een Liberta tuigje kan 120 kg trekgewicht hebben. De Liberta tuigjes zijn geschikt voor huisdieren tot 9 kg. Je kunt je dus voorstellen dat deze niet zo maar zal breken. Controleer toch regelmatig het koord van het Liberta tuigje op beschadigingen door tandjes, scherpe randen, etc. Beschadigingen kunnen het koord zwakker maken. Zie je een beschadiging, haal dan gratis bij jouw dealer een nieuw koord op. Deze service wordt verleend door de Benelux distributeur eye4pets, omdat zij vinden dat veiligheid voor alles gaat.

Heb je een nieuw koord opgehaald (of toegezonden gekregen) dan kun je dit koord eenvoudig verwisselen. Om er toch voor te zorgen dat dit correct en veilig gebeurt hebben wij hiervoor een duidelijke instructie video geplaatst.  

BINNENKORT:

PASINSTRUCTIES LIBERTA TUIGEN

PASINSTRUCTIES TUIGEN GROTE HONDEN

GEBRUIK VAN POWERLIJN