top of page

Voor pups en kleinere honden biedt Tre Ponti 2 verschillende modellen.
Beide modellen zijn in diverse kleuren en dessins leverbaar. 

TUIGEN VOOR KLEINE HONDEN

Fibbia en Liberta modellen

FIBBIA                                                                                                   LIBERTA

De Fibbia serie van Tre Ponti is ontwikkeld als 'wandel' tuigje en geschikt voor honden van 1 tot maximaal 14 kilo. De bovenzijde van dit instaptuig is voorzien van een gesp. De Fibbia serie is verkrijgbaar in het basis materiaal, al dan niet met stof bekleed en in soft mesh materiaal. Het Basic materiaal is sterk, neemt geen water op en houdt geen haren vast. 

De meeste modellen zijn uitgevoerd met een verstelbare buiksingel, maar enkele zijn ook als 'vaste' versie leverbaar. Het voordeel van de verstelbare variant komt vooral tot zijn recht bij opgroeiende pups, honden die regelmatig getrimd worden of als de grootte van de hond valt tussen twee maten.

Tre Ponti tuigen bieden uw hond veel voordelen. Van expliciet belang is dat de maat en de pasvorm correct is. Zoals alle Tre Ponti tuigen blijven de oksels vrij, valt het tuig boven de schouders en duwt het tuig nergens op negatieve drukpunten.

 

Neem het liefst je hond mee naar onze dealers. Deze hebben van ons uitgebreide instructies gekregen waar zij op moeten letten en hoe zij de tuigen correct moeten aanmeten, zodat alle bijzondere eigenschappen correct naar voren komen.

Het design van de Liberta serie is gelijk aan de Fibbia serie, maar dan met een innovatieve sluiting. De Liberta is namelijk voorzien van een koordsluiting. Het tuigje is hierdoor erg geschikt als stadstuigje voor kleine honden en pups. Het innovatieve instelkoord geeft u de mogelijkheid om de hond een ruime bewegingsvrijheid te geven. Een verder voordeel is, dat bij de juiste maat en afstelling, het vrijwel onmogelijk wordt om uit het tuigje te ontsnappen.

Het tuig duwt nergens op negatieve drukpunten, echter bij het strekken van de lijn krijgt de hond een (pijnloze) lichte druk op de zijflanken. Dit zal bij elke hond een reactie uitlokken. De hond zal meteen inhouden, of stil blijven staan en naar u omkijken om te zien wat er aan de hand is. Door deze reactie te belonen kan het vervelende trekken van de hond beheersbaar worden en met de juiste aanpak zelfs volledig worden afgeleerd. Dit tuigje is geen zogenaamd anti-trek tuig. Om trekken af te leren zijn immers uitstekende cursussen beschikbaar. Wel reiken deze tuigen u de 'tools' aan om dit negatieve gedrag te kunnen doorbreken en zelfs af te leren.

 

Het Liberta tuigje leent zich ook uitstekend om over een jasje of truitje te gebruiken.. Deze bijzondere tuigen zijn leverbaar in basic, fashion en soft mesh uitvoeringen. 

fib1.jpg
liberta 1.jpg
klik op de foto's om alle betreffende modellen te bekijken!
bottom of page